Ljubav je to

Sinoc sam poslala andjela cuvara da te cuva, ali se brzo vratio. Pitala sam ga zasto? a on se slatko nasmijao i rekao: “andjeo ne cuva andjela”!

*****

Zaslijepi mi vid – opet cu te gledati, oduzmi mi sluh – opet cu te slusati, rani mi srce – opet cu te voljeti!

*****

Covjek se budi najcistije duse koja ceka da ju oblikuje buduci dan. I zato priusti sebi da ti prvo “dobro jutro” pozeli onaj ko te voli. DOBRO JUTRO!

*****

Ova poruka je mozda samo jos jedna u nizu ali pomaze mi da ti ostanem blizu, daleko smo jedno od drugog, mnogo mozda previse, ali na tebe sada mislim najvise!

*****

Daj mi sebe od sebe ako neces da mi srce nazebe jer kad tebe nema ljubavi, cini mi se da je zima.

*****

Kad noc se spusti i prekrije prozor tvoj, po nebeskoj pomrcini poljubac saljem svoj, nek poljubac stigne gdje ne mogu ja i tiho ti sapne: mislim na tebe malena

*****

Za tebe vrijedi zivot dati i put pakla ako treba proci, dusa ti je cista kao bijela ladja, zena kao ti se samo jednom radja.

*****

hladno ti je? Ugrijacu te! Vruce ti je? Skinucu te! Zelis nesto ? Pruzicu ti sve! Zelis osjetiti usne moje? Dodji bice samo tvoje, ljubim te najdraze moje!

*****

Trazi mi zivot, tebi cu ga dati, trazi da umrem i srce ce stati, al nikad ne trazi da odes od mene, jer umjesto krvi teces mi kroz vene…

*****

Saljem ti andjela da te od ovog svijeta cuva, da ti besanim nocima ostavi poljubac i sapne moje ime da ga ne zaboravis….